"Wanneer je de vrijheid voelt om jezelf
te zijn én de kans krijgt om te groeien...
Dan kun je stralen!"

De vrijheid voelen om jezelf te zijn en de kans krijgen om te groeien, dat gun ik iedereen! Voor kinderen extra belangrijk zodat zij een mooie stevige basis leggen en zich verder kunnen ontwikkelen tot een zelfbewust, veerkrachtig en evenwichtig volwassen persoon. 

Als kindercoach en ervaringsdeskundige ben ik er voor kinderen die hooggevoelig zijn en/of terugkerende lichamelijke klachten ervaren. Mijn missie is ervoor zorgen dat kinderen kunnen stralen vanuit hun innerlijke kracht en wijsheid. Dat zij leren vertrouwen op hun intuïtie, geloven in zichzelf én hun zelfvertrouwen en veerkracht groeit. Door dichtbij zichzelf te blijven en de antwoorden te vinden die zij nodig hebben om op een helpende manier met situaties in hun leven om te gaan. Dat zij zich zo optimaal mogelijk voelen en voluit kunnen leven vanuit hun unieke zijn! Ook ondersteun ik ouders tijdens dit waardevolle proces zodat we er samen voor kunnen zorgen dat het beter gaat en zij leren omgaan met de hooggevoeligheid die hun kind bezit. 

Herken je dat jouw kind......:

 • zich vaker gefrustreerd, boos, verdrietig of angstig voelt?
 • het lastig vindt om zijn/haar emoties te uiten op een adequate manier? 
 • last heeft van heftige emoties die regelmatig terug keren?
 • erg gevoelig is voor prikkels in zijn/haar omgeving zoals geluiden, licht of geuren?
 • gevoeliger reageert op (nieuwe) situaties? 
 • snel overprikkeld raakt in grotere gezelschappen of bijvoorbeeld in de klas?
 • kan aanvoelen hoe een ander zich voelt?
 • zich onzeker voelt en/of het lastig vindt om voor zichzelf op te komen?
 • zich vaker terug trekt en behoefte heeft aan rust óf juist onrustiger is en de grenzen op zoekt?
 • een verminderd zelfvertrouwen heeft of veel twijfelt aan zichzelf?
 • de lat hoog legt voor zichzelf en hierdoor zichzelf soms ook in de weg zit door bijv. ontevredenheid of kritisch zijn naar zichzelf toe?
 • terugkerende lichamelijke klachten heeft zoals buikpijn, hoofdpijn, gespannenheid, onrust in het hoofd?
 • minder aansluiting vindt bij leeftijdsgenoten of juist heel aardig gevonden wil worden?
 • zich ‘anders’, eenzaam en/of onbegrepen voelt?

Door overprikkeling, angsten of emotionele blokkades, kan jouw kind zich minder fijn voelen en moeilijkheden of uitdagingen ervaren in het dagelijks leven. Hiermee kan het zelfvertrouwen, de eigenwaarde en veerkracht van een kind verminderen en raakt het uit balans. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in: moeite hebben om gevoelens en emoties te uiten of juist pieken en dalen in zijn/haar emoties, gevoeliger reageren op (nieuwe) situaties, zich vaker terug trekken of juist onrustig gedrag, sneller geprikkeld zijn, moeite met in slaap vallen, gespannen houding, hoog ademhalen etc.

Wanneer jouw kind niet lekker in zijn vel zit, dan kun je je als ouder machteloos voelen. Je wilt jouw kind dolgraag gelukkig zien met alles wat je in je hebt. Het is je dierbaarste bezit en je hebt er alles voor over om hem/haar te helpen. Je doet er alles aan, wat in jouw vermogen ligt, om de situatie te veranderen. Weet dat als je er zelf niet uitkomt, je het niet alleen hoeft te doen. Soms is het fijn dat een ander met je mee kijkt om te zien wat er nodig is om jouw kind verder op weg te helpen. 

Wat kan ik voor jullie betekenen?


Door middel van individuele coaching, ga ik samen met jouw kind op een positieve en laagdrempelige manier op zoek naar waar zijn/haar kwaliteiten liggen en ontdekt het nieuwe mogelijkheden. Hierdoor leert jouw kind zichzelf beter kennen en kan het (veer)krachtiger met situaties omgaan. 

Om een kind vanuit eigen kracht bewust zelf keuzes te laten maken, is het van belang het zelfvertrouwen en veerkracht te vergroten. Daarbij ga ik uit van de wijsheid die het kind in zich heeft om de antwoorden te vinden die het nodig heeft om anders met situaties in zijn/haar leven om te gaan. 

Na het coachtraject zal jouw kind steeds meer innerlijke kracht en zelfvertrouwen ervaren. De vrijheid voelen om zichzelf te zijn en te stralen juist om wie hij/zij is! Door te leren denken in mogelijkheden, te durven dromen en te geloven in zichzelf.

Met behulp van praktische tips en persoonlijke advies kan ik ook voor jou als ouder(s) de ondersteuning bieden die nodig is om je kind op weg te helpen. Zo kunnen we er sámen voor zorgen dat het beter gaat!

Je kunt altijd contact met me opnemen om te overleggen of een afspraak te maken voor een geheel gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ook voor kinderen die ouder zijn dan 12 jaar, kun je me benaderen. Ik kijk graag naar wat ik voor jullie kan betekenen.

Kindercoaching

Kindercoaching is een kortdurend traject en een laagdrempelige manier van hulpverlening met een oplossingsgerichte aanpak. 

Werkwijze

Met het vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we kort wat er speelt bij jouw kind en waar je als ouder tegenaan loopt.

Over mij

Mijn naam is Nicolette. Ik ben 36 jaar, getrouwd en moeder van een zoon en dochter. Al meer dan 15 jaar werk ik als pedagogisch medewerker in de zorg- en welzijnsbranche. In deze jaren heb ik al veel kinderen en ouders mogen ontmoeten en ondersteunen, wat ik vol overgave én met veel passie en plezier doe!

Mijn persoonlijke verhaal….
Een verlegen meisje die moeite had om ruimte in te nemen. In de kleuterklas niet om een andere kleurpotlood durven vragen. Liever onzichtbaar zijn en zichzelf terugtrekken. Moeite hebben om in contact met anderen te zijn en om zich te uiten. Intuïtiever en gevoeliger zijn…..