Kindercoaching

Kindercoaching is een kortdurend traject en een laagdrempelige manier van hulpverlening met een positieve en oplossingsgerichte aanpak, die volledig wordt afgestemd op de behoeften, belevingswereld en interesses van een kind. Als kindercoach bied ik ondersteuning bij uiteenlopende hulpvragen voor hooggevoelige kinderen en/of kinderen die terugkerende lichamelijke, emotionele of mentale klachten ervaren. Tijdens de coachsessies maak ik gebruik van verschillende spel- en werkvormen. Hierdoor kan het kind spelenderwijs eigen kwaliteiten en mogelijkheden ontdekken die helpend zijn en ervoor zorgen dat zij in staat zijn om krachtiger met situaties in hun leven om te gaan.

Coachtraject

Vrijblijvend kennismakingsgesprek (telefonisch)

Met het vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we kort wat er speelt bij jouw kind en waar je als ouder(s) tegenaan loopt. Bij interesse stuur ik een intakeformulier per mail toe en plannen we een afspraak in voor het intakegesprek.

Intakegesprek met de ouder(s)

Het intakegesprek vindt plaats bij jullie thuis, bij voorkeur met beide ouders (mocht dit mogelijk zijn). In overleg kijken we of jouw kind hierbij aanwezig is. Tijdens de intake zullen we de hulpvraag vaststellen en de wens die jij hebt voor jouw kind. Ook stel ik aanvullende vragen om een duidelijker beeld te krijgen van waaruit de hulpvraag is ontstaan. Naar aanleiding van het intake gesprek zal ik aangeven welk coachtraject het meest passend is. 

Coachsessies

Ieder coachtraject start met vijf coachsessies, afhankelijk van welk coachpakket er is gekozen volgt daarna een tussentijds- of eind evaluatiegesprek. De coachsessies met jouw kind vinden plaats in mijn praktijk, waar alle materialen beschikbaar zijn. Ik kijk naar wat er speelt bij jouw kind, welke benaderingswijze en werkvormen daarbij passen, volledig afgestemd op zijn/haar behoeften. 

Evaluatiegesprek met de ouder(s)

Na de eerste vijf coachsessies is er een tussentijds- of eind evaluatiegesprek bij jullie thuis waarin ik terugblik op de coachsessies. Samen bespreken we de bevindingen en bekijken we waar jouw kind nog ondersteuning bij nodig heeft. Tijdens het gesprek ontvang je ook gerichte tips en persoonlijke advies ter ondersteuning voor thuis.

*In het geval van het start pakket kunnen we eventueel het coachtraject afronden. Mocht het start pakket niet voldoende zijn, kan het coachtraject worden verlengd met een aanvullend pakket.