Mijn visie

“Wanneer je de vrijheid voelt om jezelf te zijn en de kans krijgt om te groeien, dán kun je stralen!”

Kinderen die de vrijheid voelen om zichzelf te zijn en de kans krijgen om te groeien én stralen, dat is mijn visie! De afgelopen jaren heb ik veel kinderen mogen ontmoeten. Zo heb ik hen van dichtbij leren kennen en de ontwikkeling van deze kinderen op de voet gevolgd. Iedere keer opnieuw, heb ik gezien hoe de sociaal emotionele ontwikkeling hierin een essentiële rol speelt. Wanneer kinderen om verschillende redenen problemen met zichzelf en/of de omgeving ervaren; dan kunnen deze het functioneren, het welzijn en de ontwikkeling van het kind op een negatieve manier beïnvloeden of belemmeren.

Onze maatschappij is vooral prestatiegericht waardoor de focus minder ligt bij wie jij bent als persoon en hoe jij bepaalde situaties en emoties ervaart. Dit laatste aspect wordt flink onderschat. Juist voor (jonge) kinderen die aan het begin van hun leven staan, is het belangrijk dat zij dit bewustzijn mee krijgen, leren dat emoties er mogen zijn en weten hoe zij het beste met bepaalde situaties en/of emoties om kunnen gaan.

Als een kind in een moeilijke situatie of periode terecht komt en ouder(s) niet meer weten hoe zij hun kind kunnen helpen, dan kan kindercoaching uitkomst bieden. Samen met jouw kind ga ik op zoek naar waar zijn/haar kwaliteiten en talenten liggen en ontdekt het nieuwe mogelijkheden. Hierdoor krijgen zij meer zelfkennis en kunnen zij bewuster en krachtiger met het probleem of de situatie omgaan. Om kinderen vanuit eigen kracht zelf bewust keuzes te laten maken, is het belangrijk om hun zelfvertrouwen en veerkracht te vergroten. De antwoorden voor het probleem wat een kind ervaart, liggen in het kind zelf verborgen. Graag ondersteun ik jouw kind in dit waardevolle proces en kan ik samen met ouders ervoor zorgen dat het beter gaat.

Het is ontzettend fijn én waardevol de vrijheid te voelen om volledig jezelf te mogen zijn en te mogen stralen juist om wie JIJ bent!!!

Lieve groet, Nicolette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *