Over Nicolette

Leuk dat je op deze pagina terecht bent gekomen, je bent ongetwijfeld benieuwd naar wie ik ben! Ik wil graag mijn persoonlijke verhaal met je delen en vertellen hoe mijn levensreis met ervaringen ervoor heeft gezorgd dat ik kindercoach ben.

Even voorstellen…
Mijn naam is Nicolette. Ik ben 35 jaar, getrouwd en moeder van een zoon en dochter. Al meer dan 15 jaar werk ik als pedagogisch medewerker in de zorg- en welzijnsbranche. 
In deze jaren heb ik al veel kinderen en ouders mogen ontmoeten en ondersteunen, wat ik vol overgave en met veel passie en plezier doe! 

Waarom ik kindercoach ben…
Tijdens mijn werk als pedagogisch medewerker merkte ik dat wanneer kinderen vastlopen in hun sociaal emotionele ontwikkeling, dit invloed heeft op hun algehele ontwikkeling en zij kunnen zich belemmerd voelen in het contact of de relaties met anderen en de verbinding met zichzelf. Ze kunnen moeite hebben met het uiten van emoties en gevoelens of vinden het lastig om ze van elkaar te onderscheiden. 

Als kind heb ik zelf ook ervaren hoe lastig dit kan zijn én hoe fijn ik het had gevonden om iemand naast me te hebben die er voor mij was als vertrouwenspersoon en coach, buiten het warme en liefdevolle gezin waarin ik opgroeide. Deze combinatie van ervaringen hebben ervoor gezorgd dat bij mij het verlangen en de wens ontstond om er voor deze kinderen te zijn door middel van persoonlijke aandacht en individuele coaching. 

Mijn persoonlijke verhaal…
Ik kan mij niet herinneren dat ik me als kind goed heb gevoeld. Van jongs af aan ben ik veel ziek geweest. Van mijn 5e tot 10e jaar heb ik vaak oor- en bijholte ontstekingen gehad. Door een operatie waren deze klachten gelukkig verminderd en leek het beter te gaan. In mijn tienerjaren stapelden de ‘onverklaarbare’ lichamelijke klachten zich op. Na de ziekte van Pfeiffer die twee jaar aanhield; herstelde ik minder snel, was ik erg vermoeid en had ik chronische pijnklachten. Acht jaar later kreeg ik de diagnose fibromyalgie.

Tijdens het revalidatietraject wat ik volgde, merkte ik wat een impact het chronisch ziek zijn op mij heeft gehad. Ik was zo ver verwijderd geraakt van mezelf. Onverwerkte emoties kwamen boven en ik worstelde met gevoelens als eenzaamheid, angst, boosheid, verdriet, etc. Mijn emoties kon ik nog nauwelijks van elkaar onderscheiden. Het verlangen om hetzelfde te kunnen doen als mijn leeftijdsgenoten en geen uitzondering te zijn, was zo groot dat ik over mijn grenzen heen ging en de signalen die mijn lichaam me gaf, bleef negeren. Ik was het vertrouwen in mijn lichaam verloren en mijn zelfvertrouwen was sterk verminderd. 


Wat mijn leven veranderde…
Het was een ingrijpende periode en tegelijkertijd het meest waardevolle en leerzame proces wat ik heb doorgemaakt. Hierdoor kijk ik er vooral met een positief en dankbaar gevoel op terug. Ik heb nog nooit zoveel over mezelf geleerd als toen. In deze periode maakten angst, verdriet en frustratie plaats voor acceptatie. Er kwam ruimte om mijn emoties en gevoelens te verwerken en te omarmen. Mijn veerkracht, positiviteit en flexibiliteit kwamen langzaam weer terug. Ik kon weer genieten, intenser leven in het moment. Mijn doorzettingsvermogen groeide weer, net als mijn zelfvertrouwen. Er kwam meer balans in mijn leven en ik kreeg mijn vrijheid terug. Vrijheid om weer te kunnen denken in mogelijkheden en te durven dromen over mijn toekomst!

Je bent niet je diagnose


Waarin ik geloof…
Ik geloof dat je zelf richting kunt geven aan jouw leven! Dat wanneer er iets gebeurt in je leven, het niet wil betekenen dat je jouw doelen of dromen niet kunt bereiken. In tegendeel! Ondanks de ingrijpende gebeurtenissen en uitdagingen die op ons pad komen, heb ik ervaren hoe waardevol het is om te kijken naar wat er wél is en te focussen waarop je wél zelf invloed hebt.

Iedereen heeft van nature de behoefte om gezien én gehoord te worden. Naast de erkenning van de klachten die kinderen ervaren is het essentieel dat zij zich als persoon ook gezien én gehoord voelen. Door met liefde en aandacht te focussen op de kwaliteiten en talenten die een kind in zich heeft, zal het meer zelfvertrouwen en innerlijke kracht ontwikkelen. Meer vrijheid ervaren door zelf de regie te nemen. 

Als je als kind in een gezin en omgeving opgroeit waar ruimte is voor; het uiten en delen van emoties en gevoelens, denken in mogelijkheden en durven dromen over een toekomst op een manier zoals dat bij jou past, dan verrijkt dat je leven en kun je meer kansen voor jezelf creëren! Vanuit deze krachtige energie is er meer mogelijk dan je denkt. Door jezelf te zijn én van jezelf te houden. Door kansen te zien én deze te benutten. Door voluit te leven én door alles er te laten zijn wat je onderweg tegenkomt. Door te leven vanuit liefde en vertrouwen voor jezelf en anderen!


Stralenderwijs
Na het succesvol afronden van de kindercoach opleiding, heb ik in juni 2019 vol trots mijn eigen praktijk geopend. Onze ruime, lichte zolderkamer is ingericht tot een sfeervolle maar rustige praktijkruimte. Als coach werk ik intuïtief, inlevend, praktisch en ondersteunend. Wederzijds respect, openheid en vertrouwen hecht ik veel waarde aan. Ik vind het belangrijk dat zowel kind als ouders zich veilig voelen en kunnen zijn wie ze zijn!

Wat je nog niet wist over mij!
Dat ik….:
– als kind heel verlegen was
– vroeger als tienermeisje op voetbal zat
– tot mijn twintigste jaar ervan overtuigd was dat ik later geen kinderen zou willen
– ben getrouwd op Scheveningen en daar vijf prachtige jaren heb gewoond
– kan genieten van de kleine dingen in het leven zoals knuffelen of de zon die op mijn gezicht schijnt
– gedichten schrijf en ervan houdt om creatief bezig te zijn
– hooggevoelig ben en daardoor anderen goed kan aanvoelen
– dol ben op persoonlijke ontwikkeling en veel podcasts luister
– naast de gezelligheid met de lievelingsmensen uit mijn leven ook heel graag alleen tijd doorbreng
– vroeger geen vis lustte en nu juist het allerliefst vis eet
– onder andere een kinderjournal aan het ontwikkelen ben

Kennismaken?
Neem gerust contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je kunt hier jouw afspraak inplannen op een dag en tijdstip naar wens! 
Je bent meer dan welkom!