Over Nicolette

Leuk dat je op deze pagina terecht bent gekomen, je bent ongetwijfeld benieuwd naar wie ik ben! Ik wil graag mijn persoonlijke verhaal met jou delen en vertellen hoe mijn levensreis met ervaringen ervoor heeft gezorgd dat ik kindercoach ben. 

Even voorstellen.....

Mijn naam is Nicolette. Ik ben 36 jaar, getrouwd en moeder van een prachtige zoon en dochter. Al meer dan 15 jaar werk ik als pedagogisch medewerker in de zorg- en welzijnsbranche. In deze jaren heb ik al veel kinderen en ouders mogen ontmoeten en ondersteunen, wat ik vol overgave en met veel passie en plezier doe!

Tijdens mijn werk als pedagogisch medewerker merkte ik dat wanneer kinderen vastlopen in hun sociaal emotionele ontwikkeling, dit invloed heeft op hun algehele ontwikkeling en zij zich belemmerd kunnen voelen in het contact of de relaties met anderen en de verbinding met zichzelf. Ze kunnen moeite hebben met het uiten van emoties en gevoelens of vinden het lastig om ze van elkaar te onderscheiden. En er ontstaan emotionele blokkades. Als gevolg hiervan voelen ze zich minder fijn en lopen ze tegen verschillende situaties in hun dagelijks leven aan. Hiermee kan het zelfvertrouwen en veerkracht van een kind verminderen en raken ze uit balans.

Als kind heb ik zelf ook ervaren hoe lastig dit kan zijn én hoe fijn ik het had gevonden om iemand naast me te hebben die er voor mij was als vertrouwenspersoon en coach, buiten het warme en liefdevolle gezin waarin ik opgroeide. Deze combinatie van ervaringen hebben ervoor gezorgd dat bij mij het verlangen en de wens ontstond om er voor deze kinderen te zijn door middel van persoonlijke aandacht en individuele coaching.

Als coach werk ik intuïtief, inlevend, praktisch en ondersteunend. Wederzijds respect, openheid en vertrouwen hecht ik veel waarde aan. Ik vind het belangrijk dat zowel kind als ouders zich veilig voelen en volledig kunnen zijn wie ze zijn! Zo kunnen we het maximale uit een coachtraject halen en samen ervoor zorgen dat het beter gaat met jouw kind!

Mijn persoonlijke verhaal.....

Een verlegen meisje die moeite had om ruimte in te nemen. In de kleuterklas niet om een andere kleurpotlood durven vragen. Liever onzichtbaar zijn en zichzelf terugtrekken. Moeite hebben om in contact met anderen te zijn en om zich te uiten. Intuïtiever en gevoeliger zijn waardoor ze meer dingen dan anderen opmerkt in haar omgeving zoals energieën of emoties van anderen. Snelle opbouw van spanning in haar lichaam. Alles intenser beleven en gevoeliger voor angsten. Dat meisje was ik!

Waar ik op jonge leeftijd logischerwijs nog geen besef van had was dat de lichamelijke klachten die ik ervaarde, indirect te maken hadden met de hooggevoeligheid die ik bezit. Ik voelde me altijd anders en had minder energie dan anderen. Van mijn vijfde tot mijn tiende jaar had ik problemen met mijn gehoor, alsof ik me als het ware onbewust had afgesloten voor mijn omgeving. Je zou kunnen zeggen dat de prikkels heftiger waren dan ik als kind kon (ver)dragen. De lichamelijke klachten stapelden zich op. 

Ik kwam steeds verder van mezelf af te staan en voldeed vooral aan de verwachtingen van anderen. Mijn eigen behoeften en verlangens verdwenen steeds meer naar de achtergrond en ik cijferde mezelf weg voor de ander. Vooral in mijn jeugd voelde ik me daardoor regelmatig eenzaam en onbegrepen. Door emotionele blokkades, trauma’s en angsten bleef ik terugkerende lichamelijke klachten ervaren en werd ik ziek. 

Vanaf dat moment is de zoektocht naar mezelf begonnen en hoe ik de kwaliteit van mijn leven kon verbeteren. Om een leven te creëren waarin ik zo dicht mogelijk bij mezelf kan blijven, waarin er ruimte is voor mij en de behoeften en verlangens die ik heb. Dat ik mij zo optimaal mogelijk kan voelen, de keuzes maak en grenzen stel die voor mij goed zijn. Waarbij ik durf te vertrouwen op mijn intuïtie, vrijheid kan ervaren door volledig mezelf te zijn en mijn hooggevoeligheid kan inzetten als kracht.

Je bent niet je diagnose

Waarin ik geloof.....

Ik geloof dat je zelf richting kunt geven aan jouw leven! Dat wanneer er iets gebeurt in je leven, het niet wil betekenen dat je jouw doelen of dromen niet kunt bereiken. In tegendeel! Van de situaties die je meemaakt en de uitdagingen die op je pad komen, kun je juist veel leren. Ik heb ervaren hoe waardevol het is om te kijken naar wat er wél is en te focussen waarop je wél zelf invloed hebt.

Iedereen heeft van nature de behoefte om gezien en gehoord te worden. Naast de erkenning van de klachten en situaties die kinderen ervaren is het essentieel dat zij zich als persoon ook gezien en gehoord voelen. Door met liefde en aandacht te focussen op de kwaliteiten en talenten die een kind in zich heeft, zal het meer zelfvertrouwen en innerlijke kracht ontwikkelen. Meer vrijheid ervaren door zelf de regie te nemen.  

Als je als kind in een gezin en omgeving opgroeit waar ruimte is voor; het uiten en delen van emoties en gevoelens, denken

in mogelijkheden en durven dromen over een toekomst op een manier zoals dat bij jou past, dan verrijkt dat je leven en kun je meer kansen voor jezelf creëren! Vanuit deze krachtige energie is er meer mogelijk dan je denkt. Door jezelf te zijn én van jezelf te houden. Door kansen te zien én deze te benutten. Door voluit te leven én door alles er te laten zijn wat je onderweg tegenkomt. Door te leven vanuit liefde en vertrouwen voor jezelf en anderen!